Expoziție Anca Boeriu la Conceptual Gallery

Joi, 17 martie, ora 19.00

 

Conceptual Gallery găzduiește, în perioada 17- 30 martie 2016, expoziția Sarmizegetusa, semnată de Anca Boeriu, nume de referință al artei grafice din România. Expoziția va fi deschisă de Doina Mândru, președinta secţiei de critică a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Bucureşti.

După cum mărturisește artista, expoziția s-a născut în urma impresiei puternice pe care i-a lăsat-o vizita la Sarmizegetusa:

 “În liniștea atelierului, rememoram locuri și întâlniri pe care nu le-am gândit suficient la timpul lor. Aceste lucrări sunt o revenire la un timp de acum patru ani, când m-am aflat la Sarmizegetusa, înconjurată de lumină, prieteni și mărturii ale altor vremuri.

Pentru câteva zile am pășit pe iarba care înconjura bucăți de zid sau coloane căzute și, încet- încet, am fost copleșită de emoție și admirație față de ceea ce a însemnat civilizația dacică.

De atunci, imi revine obsesiv în minte sintagma Pietre Prețioase, de câte ori mă gândesc la bucata de capitel sau de zid pe care am atins-o cu teamă și bucurie.

Invitația de a organiza această expoziție este șansa de a retrăi toate aceste emotii și de a expune câteva dintre aceste Pietre Pretioase, însoțite de o serie de gravuri care au ca temă monezile dacice.”

 

Anca Boeriu (n. 1957) este lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, departamentul Grafică, președinta Filialei Grafică a Uniunii Artiștilor Plastici din România şi reprezentant al României la Trienala de Gravură Chamallier (Franţa). Din anul 2014 este coordonator al Bienalei Internaționle de Gravură. În 2014, a luat Premiul pentru grafică la salonul Arte in Bucuresti-Uniunea Srtiştilor Plastici din Romania, iar în 2013 a obținut Premiul Rotary Club, în cadrul Bienalei Internaţionale Ion Andreescu. Dintre proiectele personale amintim: Atelier de gânduri,expoziţie de desen şi obiect, Galeria Foişor, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti (2015); Autoportret, expoziţie de gravură, Casa Artelor, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti (2014); Expoziţia de pictură, şi gravură de la Muzeul de Artă din Tulcea (2013); Kupfersticchkunst aus Rumanien, Centrul Cultural din Viena / Austria (2013); Punct de sprijin, Galeria Simeza, Bucureşti (2011).

Expoziţia de la Conceptual Gallety va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 13.00 – 17.00, cu programare prealabilă. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa de e-mail contact@mixofideas.ro.

Conceptual Gallery este un proiect al Asociației Identitate Culturală Contemporană. Pentru mai multe detalii, vizitați www.mixofideas.ro.