Repere Identitare

Asociația Identitate Culturală Contemporană propune societății românești contemporane proiecte culturale menite să provoace întrebări despre rolul spațiului cultural românesc în viața de zi cu zi a cetățenilor români și a diasporei românești.

Pornind de la covingerea că identitatea culturală este fundamentală pentru o dezvoltare structurată a societății românești în context european, seria de dezbateri “Repere identitare” are scopul de a se concentra pe câte o apariție editorială recentă, ce discută teme de actualitate privind identitatea culturală. Alături de autorii volumelor la discuție vor fi invitați experți cunoscuți din diverse domenii, pentru a reflecta critic asupra temei și a intra în dialog direct cu participanții la dezbatere.
Primele ediții au fost moderate de Miruna Vlada și s-au concentrat pe următoarele volume:
– “România noului val”, volum colectiv semnat de 77 de tineri lideri din mai multe domenii, coordonat de Bogdan Gavrilă și Marius Stoian.
– “Între speranță și deziluzie. Democrație și Anticorupție în România Postcomunistă”, semnat de Sebastian Burduja (editura Humanitas, 2015)
și
– “Noua Europă. Identitate și model european” de Iordan Gheorghe Bărbulescu (editura Polirom, 2015).
În edițiile viitoare, ne propunem să aducem în discuție și alte volume ce ne oferă prilejul de a dezbate critic tema identității contemporane – percepțiile asupra acesteia precum și formele sale de manifestare în spațiul public românesc și european. Vă așteptăm cu interes.